Підписано меморандум про співпрацю із ГО “Арт-дот”

27 листопада Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника підписав меморандум про співпрацю з Громадською організацією «Арт-дот» в особі директора Вероніки Склярової. Від університету участь у підписанні меморандуму взяв участь прфоесор кафедри терапії та реабілітації, проректор Е. Лапковський.

Основним предметом цього Меморандуму є співпраця «Арт-дот» та нашого університету для досягнення спільних цілей в процесі розбудови соціального та культурного середовища України.

Вероніка Склярова – організаторка і керівниця проєкту «Art Therapy Force», метою якого є відновлення психоемоційного здоров’я, сприяння розбудові освітньої системи арт-терапевтичних практик.

Реалізація цього проєкту передбачає співпрацю з провідними фахівцями в галузі арт-терапії, і одним з них є відомий у світі музикант, композитор, музичний терапевт, почесний професор Единбурзького університету Найджел Осборн. Його зустріч з викладачами та студентами інституту мистецтв, факультетів психології, фізичного виховання та спорту (спеціальності 227 Терапія та реабілітація) відбулася 16 -17 листопада 2023 р., на якій він ознайомив присутніх зі своєю методикою і досвідом її використання в найгарячіших точках світу.

Підписаний меморандум розширює можливості здобувачів вищої освіти спеціальності 227 Терапія та реабілітація до удосконалення своєї фахової майстерності та набуття додаткови компетентностей.